ZENO geeft vier keer per jaar een nieuwsbrief uit met daarin actuele beschouwingen, een aanbod van (nieuwe) diensten,  boekbesprekingen en overzicht van komende activiteiten.

Welkom op de zomer-nieuwsbrief van ZENO Organisatieontwikkeling. ZENO richt zich op de persoonlijke en professionele ontwikkeling van personen, teams en organisaties. Onze aanpak is inspirerend, verdiepend en gericht op het bereiken van resultaat.
Je kunt je gratis abonneren en dan ontvang je de nieuwsbrief vier keer per jaar. In deze nieuwsbrief meer over:

Masterclass TA

Masterclass: Dinsdag 16 en 30 oktober 2018

ZENO organiseert elk voorjaar en najaar een unieke serie Masterclasses Coaching. De Basistraining Transactionele Analyse van 6 en 30 oktober is vol.  Wil je je inschrijven voor de tweedaagse Basistraining Transactionele Analyse van 28 februari en 14 maart 2019

Agile Plus

Diepere leerprocessen zijn nodig
In de Masterclass Agile Plus onderzoeken we de menselijke en dynamische kant van Agile transities.
Agilty staat voor de flexibiliteit of lenigheid waarmee organisaties met veranderingen omspringen. Een effectieve Agile transitie bestaat uit een minimale structuur die maximaal autonomie mogelijk maakt.

Effectieve Colleges

Colleges van B&W staan onder druk. Het programma Het Programma ‘Effectieve Colleges’ biedt colleges van B&W de gelegenheid in roerige tijden een solide fundament onder hun samenwerking te leggen en duurzame resultaten te boeken. Het gaat om het ontwikkelen van nieuw politiek vakmanschap.

Masterclasses Coaching – 16 en 30 okt 2018

ZENO organiseert elk voorjaar en najaar een unieke serie Masterclasses Coaching. Op 16 en 30 oktober geven Raissa Verdult en Rombout van den Nieuwenhof een tweedaagse basisopleiding Transactionele Analyse.

Verbindend Veranderen

Verbindend Veranderen  is een van de paradepaardje uit de stal van ZENO. De leergang verbindt persoonlijk leiderschap met organisatieontwikkeling. We zien organisaties als zelforganiserende betekenisvolle systemen, waar het voor mensen van groot belang is verschil te maken en betekenis te ontwikkelen. Een bijdrage te leveren aan een groter, zinvol geheel

Boekbespreking

Co-operative Inquiry (Heron, 1998)
Er zijn veel vormen van actie onderzoek, gericht op verbetering van situaties door en voor betrokkenen zelf. Volgens Heron echter wordt vaak alleen de uitvoering aan betrokken overgelaten. Niet de opzet en ontwerp van het veranderproces. Heron pleit voor een radicalere vorm van betrokkenheid waarin doel, ontwerp én uitvoering in de handen van zelfsturende teams worden gelegd. Hij behandelt dit vraagstuk op scherpe en diepzinnige wijze, waarbij veel te leren valt voor begeleiders van zelfsturende processen…