De coaching met Rombout heeft me enorm geholpen. Er is veel zichtbaar geworden (wat daarvoor nog niet concreet zichtbaar was). Ook toen ik geen directe coachvraag leek te hebben, kon hij haarfijn benoemen waar mijn volgende stap in leiderschap ligt. Hij schakelt soepel tussen aandachtig luisteren en ingrijpen/benoemen waar ik iets mee moet. En heeft dan snel ook de tools bij de hand om mij de goede kant op te helpen.

Mark Weernink
Directeur Business Development Nedap Heathcare

Verdiepingsjaar Verbindend Veranderen
Veel zichtbaar geworden (wat daarvoor onzichtbaar was)

Rombout coacht zonder eromheen te draaien. Voor ‘handige lijstjes’ ben je bij hem niet aan het goede adres. Hij geeft je terug wat hij ziet en precies dát heeft mij enorm geholpen helder te worden over mijn eigen ontwikkelvraagstukken. Hij werkt diepgaand en met compassie voor mens én professional. Als leider ben ik gegroeid al was het maar omdat ik me realiseer dat ik dit alleen duurzaam kan doen als ik mijzelf authentiek inzet.

Jeroen Lalleman
Proposition lead AEOS access control Nedap

Tstimonial
Alleen duurzaam als ik me authentiek inzet

Tijdens de module ‘Leadership & Cooperation’ van Nyenrode’ BIT MBA hebben we gewerkt aan de vraag hoe mijn verleden invloed heeft op mijn huidige leiderschapsstijl en manier van samenwerken. Jezelf ‘kennen’, ‘herkennen’ en inzicht krijgen in waar sommige uitdagingen vandaan komen, staan centraal tijdens deze module. Patronen uit het verleden herkennen was een uitdaging voor me.

Rombout heeft me op een prettige en rustige manier geholpen om de connectie te leggen tussen verleden en het heden en wat dat voor invloed heeft op mijn leiderschap. In onze gesprekken hebben we continu de focus gelegd op de (psychologische) verbinding tussen praktijk en mijn verleden. Het heeft me inzicht gegeven en een nieuwe dimensie aan mijn leiderschap (uitdagingen) toegevoegd. 

Matthan de Boom
Director Delivery Deltek

Nieuwe dimensie aan mijn leiderschap

Wandelen met Rombout rond het Nieuwe Diep. Door weer en wind. Je gaat altijd met waardevolle bagage naar huis. Voor mij draait het om bewustwording. Welk gedrag vertoon je op belangrijke momenten en waar komt dat vandaan?
Van die verdieping word je geen ander mens, maar het geeft je wel controle over moeilijke momenten in je dagelijks werk. Om dat voor elkaar te krijgen is Rombout lastig vasthoudend als het moet en een steun als je het nodig hebt. Geen managementporno, maar maatwerk. En niet onbelangrijk: Rombout is naast een wijs man een aardige mens! 

Roger van de Wetering
plv Directeur Communicatie Ministerie SoZaWe

Lastig vasthoudend

Mede door zijn rustige uitstraling en zijn uitnodigende houding in de gespreksvoering ontstond er vrijwel meteen in de kennismaking met Rombout een vertrouwd en veilig gevoel. Zijn inhoudelijke senioriteit als psycholoog en kenner van dynamische veranderprocessen hielpen mij enorm bij mijn ontwikkelvraag.

Door actief te luisteren, te analyseren, te ordenen en beeldend te maken gaf hij mij handvatten om de diepere lagen achter mijn vraagstuk te herkennen. Zijn aanpak is waarderend, scherp en een verrassende mix van veranderkunde, coaching en counseling.

Waar het waarde toevoegt zet hij vanuit zijn wetenschappelijke kennis flexibel verschillende technieken in zoals Transactionele Analyse, (het vrije kind), groepsdynamica of benaderd hij situaties systemisch.

Soms moest ik even door een ‘brandnetelbosje’, want ik ontsnapte niet aan zijn opdrachten om in de praktijk aan de slag te gaan, maar steeds meer voelde de sessies als een oase van inzichten waar ik zowel privé als in mijn werk baat bij heb.

De verschillende sessies droegen bij aan meer inzicht in (mijn) patronen en gedrag, de systemische context van mijn werk en privé, acties en reacties, rol-clearancy, autonomie en daarmee een impuls aan mijn repertoire en handelingsperspectief.

Rombout verrijkt met impact en verbindt met het grootste gemak verleden, heden en toekomst. Via zijn maatwerkaanpak maakt hij investeren in je ontwikkeling iets waar je naar uit kijkt.

Rita Antonides
Transitiemanager ABD Interim

Masterclass Transactionele Analyse (TA) gevolgd
Een oase van inzichten

Rombout luistert met veel aandacht en begrip naar je verhaal. Hij analyseert en bevraagt je met gevoel op zoek naar de diepere achtergronden. Hierbij blijft hij aftasten of je comfortabel bent met de vragen en het pad. Langzaam ontdek je met hem de kern waar het om draait en leer je jezelf beter kennen.

Peter Baken
Algemeen directeur Promens Roto

De kern waar het om draait

Na een jaar leiding geven aan een team en stevige beleidsopgaven in de (Covid) thuiswerk situatie zat ik er helemaal doorheen. Ik liep al langer met het plan om na bijna zes jaar in dezelfde functie nog een laatste loopbaanstap te gaan zetten voor mijn pensioen. Ik kwam er echter steeds maar niet aan toe om me te bezinnen op de vraag hoe lang nog, hoeveel en vooral wat ik nog wilde doen. Via de ABD kwam ik terecht bij Rombout wiens aanpak met wandelen en zin/betekenis zoeken, me heel erg aansprak. 

Rombout heeft gedurende zes maanden in een zestal gesprekken letterlijk naast me gewandeld terwijl ik nadacht, tot besluiten kwam en stappen zette. Hij stelde wezenlijke vragen, reflecteerde op mijn diepere patronen, verrijkte mijn (zelf)begrip met nieuwe taal en verklaringsmodellen; hij dacht met me mee over volgorde en behapbare stappen in de tijd en over de communicatie met mijn team en mijn leidinggevende over mijn besluiten.

Aan de ene kant rustig observerend en heel praktisch, aan de andere kant heel erudiet. Inspirerend vond ik ook de collegiale gesprekken over hoe je complexe veranderingsopgaven vorm kan geven. Ik kijk met veel plezier en tevredenheid terug op deze wandelingen met Rombout. De wandelingen hebben me gebracht waar ik nu ben: in een inspirerende nieuwe functie die bij mijn wensen past en met een blik die verder reikt dan mijn (betaald) werkend leven.  

Brenda Gietema
Leidinggevende Ministerie SoZaWe

Zinvolle wandelingen

Rombout is not only an expert in leadership realm but also has a solid background in psychology. I found this combination excellent, as it allows a tailored coaching strategy and provides an amenable atmosphere for developing individualised leadership styles. Rombout has a well structured framework during the coaching sessions that also ensures perseverance in practicing leadership. He is patient and open minded, but at the same time challenges your thoughts and ideas on being an effective leader. I believe the latter helps with getting more mature as leader. I found working with Rombout pleasant.

Masoud Zamani Esteki
Principal Investigator / Assistant ProfessorClinical Genetics Maastricht UMC+

Tstimonial
Practicing mature leadership

Rombout heeft mij begeleid tijdens de intervisie op Nyenrode. Als ik terugdenk aan onze intervisie sessies dan brengt hij rust, kennis en kunde. Maar ook patronen herkennen en erkennen. Briljant hoe hij ons heeft begeleid in het ontrafelen van onze puzzels. Er zijn er heel wat op hun plaats gevallen…

Ruud Dijkman
IT Manager Kadaster

Puzzels ontrafelen

Rombout heeft mij onlangs voor de tweede maal gecoacht. Het voelde als thuiskomen. We bouwden voort op eerdere sessies en hij spiegelde me in mijn nieuwe rol. Zijn analyses zijn scherp en soms confronterend, maar helpen me altijd verder als mens en als professional. Hij weet structuur aan te brengen zodat de lijn duidelijk wordt en biedt concrete tips en handvatten om in het werk toe te passen. De coaching bracht ook echt verandering tot stand bij mijzelf en anderen in mijn omgeving.

Jan Karens
Griffier Gemeente Nieuwegein

Effectief Teamcoachen
Spiegelen in mijn nieuwe rol